Лектори

Dr. Michael Egan - TEAGASC/ Ирландия

Д-р Майкъл Игън е отговорен за изследванията на пасищата в TEAGASC (Националната служба за съвети в земеделието на Ирландия). Основните му научни интереси са в оптимизираното използване на пасищата, поддържането на качествен тревоустой при интензивна паша. Разработчик на редица научни трудове за бялата детелина и влиянието и към повишаване на продуктивността за мляко и месо.

Leo McEnroe - Lisduff Angus / Ирландия

Четвърто поколение развъдчик на Абердийн Ангус.
Лео ще подготви и покаже на практика как се подготвят изложбени животни. Семинара по "клипинг" - подстригване, измиване, подсушаване и тренировка на животни преди изложба.

René Kamphorst - VanDrie Group / Холандия

Rene Kamphorst е търговски мендижър на EKRO, част от VanDrie Group - консорциум обединяващ интегрирана мрежа от 25 компании. VanDrie Group най – големия производител на телешко в света (телешко от млади угоени животни от млечни породи). Годишно преработва 1,4 милиона телета, повече от 95% са експортирани и задоволява около 28% от търсенето на телешко в Европа. Компаниите в групата покриват най – високите стандарти за проследяемост, здравна сигурност и притежават ISO 22000, Участието на Rene Kamphorst е в семинарния панел за транжиране, където ще се представи НА ЖИВО! професионална техника за разпад на месото от холандски експерт.

Thomas Fritsche / Германия

Томас Фритше е немски експерт с 25 годишен опит в планирането, изграждането и оборудването на животновъдни ферми. За този период е консултирал и наблюдавал над 250 ферми в Германия. Богатия си опит вече успешно прилага и в ефективни български ферми. Самият той е собственик на ферма в Германия. Темата, по която ще говори, е „Как с правилно проектиране и оборудване можем да повишим рентабилността на месодайните стопанства, така че то да е икономически ефективно“.

Michael Franke / Германия

Ще запознае присъстващите с продуктовата гама на немските товарачи Weidemann, предимства им при използването в животновъдни ферми и иновациите в машините. Той е регионален мениджър продажби на Weidemann, част от Wacker Neuson Group, една от най-големите и иновативни производители на товарачи и телехендлери. МИХАЕЛ ФРАНКЕ работи за българския пазар вече близо 10 години и отлично познава потребностите на българските животновъди.

инж. Димитър Петров

Инж. Димитър Петров е директор търговия машини в Оптиком ООД, има предходен опит като продуктов и сервизен специалист в компанията, където работи от 2008 г. Оптиком ООД е сред лидерите на българския пазар на агро-техника, сервиз и резервни части, представител на JCB Agriculture, Argo Tractors, Monosem, Sulky, Ovlac и др. европейски производители на земеделски машини.

Инж. Димитър Петров ще представи възможности за повишаване на производителността в животновъдните стопанства и оптимизиране на разходите чрез работа с високо-технологични машини при силажирането. Ще научите как да съкратите работните процеси с иновативни технически решения.

Gernot Pohl / Германия

Гернот Пол е Изпълнителен Директор на Асоциацията за развъждане на месодаен Симентал в Германия, заема и поста на отговорник по селекцията на месодайните говеда в говедовъдния съюз на Мекленбург и Саксония Анхалт – Rinder Alianz. Г-н Пол е доказан експерт селекционер, член на съвета по селекция на Германия. На Стекспо ще определи най – добрия Абердийн Ангус на България за 2017 г.

Jan Snijders

Jan Snijders ще проведе семинара на живо по транжиране. Професионален транжор и специалист по безопасност на храните. Jan Snijders е учител по транжиране в S.V.O Vak Opleiding Food, Houten. (Dutch Butcher Training School) Холандското Професионално училище за транжори. Ще представи разпада на говеждото от 1/2 труп в рамките на 1 час.

Ивайло Пенев

Експерт по технология и разпад на месото в Метро Кеш енд Кери. Отговорник за закупуването, преработката и пакетирането на месо от български ферми.

Младен Радев

Фермер – предприемач, управляващ съдружник във ФЕРМАТЪ ООД и Био-дженезис ООД. Експерт – практик в угояването на животни и реализацията на говеждо – месо в България.

Д-р Иван Миланов

Д-р Миланов е експерт на HL-TopMix по храненето и отглеждането на животни.

Проф. Д-р Мариана Петкова / ССА

Модератор на Темите по хранене

Водещ учен в областта на храненето на преживните животни в България

Специализирала е във водещи международни научни институти: Forschung Centrum of Dummestorf, (Rostock, Germany; 1987, 1990, 2005); Mashav (Israel; 2003); University of Novi Sad, FINS (Serbia; 2008); UMB As (Norway; 2011) по протеиново хранене и азотен метаболизъм;

Д-р Красимир Колев

Експерт - Консултант по репродукция и здравен мениджмънт в СЕВА ЕНИМЪЛ ХЕЛТ

Люба Живкова

Експерт с многогодишна практика в реализацията на международни проекти. Главен консултант на АРМПГБ – по проекта за „Електронна Борса За Търговия с Живи Животни и Говеждо“, в рамките на трансграничната програма „Черноморски Басейн“. Люба ще представи параметрите на бъдещия проект и дейността на своята компания.

Paul Strater / ЮАР

Основател на компанията Black Sea Cattle LTD – инвестиционен проект в месодайното говедовъдство за територията на Черноморския басейн с главен офис в София.

Партньори и спонсори